Vad är en entreprenadbesiktning?

En entreprenadbesiktning är en slags besiktning där en certifierad besiktningsman går igenom alla entreprenadens delar för att säkerställa att arbetet genomförts korret och enligt kontraktet. I den här artikeln svarar vi på några vanliga frågor gällande entreprenadbesiktningar. 

Önskar ni mer detaljerad information eller vill få en offert på en entreprenadbesikting så rekommenderar vi att navigera till BraBesiktning.se

Vad är en entreprenadbesiktning?

Vad kostar en entreprenadbesiktning?

Kostnaden för en entreprenadbesiktning varierar väldigt mycket beroende på vad det är för byggentreprenad som ni utfört och även storleken av ert byggprojekt. Därför är det svårt att ge ett pris på vad en sådan besiktning ska kosta. 

Det sagt, så rekommenderas alltid att man samlar in offerter från flera olika besiktningsföretag för att jämföra offerter. På så sätt kan ni som beställare jämföra de olika prisförslagen för att säkerställa att kostnaden är rimlig och inte på tok för hög. 

För att på ett enkelt sätt samla in offerter från certifierade besiktiningsföretag så rekommenderar vi BraBesiktning.se. Där kan ni, genom ett enda formulär, samla in offerter från flera anslutna besiktningsföretag (det är helt kostnadsfritt). När ni fått era offerter kan ni sen jämföra de olika företagen och välja det förslag som passar er bäst.

Vilka typer av entreprenadbesiktning finns det?

Det finns flera olika typer av entreprenadbesiktningar (se lista nedan). Vill ni läsa mer om varje specifik besiktning så kan ni göra det här.

  • Förbesiktning
  • Slutbesiktning
  • Efterbesiktning
  • Garantibesiktning
  • Normerande besiktning
  • Särskild besiktning

När ska besiktningen utföras?

En entreprenadbesiktning sker vanligtvis när ett nytt hus eller fastighet har byggts. Det kan även ske när ett någon ska köpa eller sälja en fastighet.